Трябва да има изслушване в антикорупционната комисия в Народното събрание на

...
Трябва да има изслушване в антикорупционната комисия в Народното събрание на
Коментари Харесай

Борисов: Да изслушат Цацаров в антикорупционната комисия в НС

Трябва да има чуване в антикорупционната комисия в Народното събрание на Сотир Цацаров. Това съобщи водачът на ГЕРБ Бойко Борисов при визитата си в село Грашево, община Велинград, предавано на Facebook страницата му. Той разясни, че депутатите би трябвало да изслушат и ДАНС за обвиняванията към ръководителя на КПКОНПИ.

Преди ден стана ясно, че шефът на КПКОНПИ Сотир Цацаров има желание да се отдръпна от поста от 1 март. Днес премиерът Кирил Петков разгласи, че Цацаров е с лишен достъп до класифицирана информация и против него тече инспекция на ДАНС.

Борисов уточни, че с оставката на ръководителя на КПКОНПИ ще си отдъхнат кметовете на ГЕРБ, тъй като комисията проверявала единствено тях. Няма нито едно проверявано кметство на Движение за права и свободи, на Българска социалистическа партия, на " ИТН ", означи той. Но не посочи, че това се случва в последните месеци (откакто ГЕРБ към този момент не е на власт).

Във връзка с апела от парламентарната естрада за оставка на основния прокурор Иван Гешев през днешния ден от името на четирите ръководещи партии, водачът на ГЕРБ сподели, че желае да види какви закони ще бъдат препоръчани от сегашните ръководещи: " Засега няма законодателна самодейност нито на Министерския съвет, нито на Народното събрание. Да внесат закони и да забележим по какъв начин те ще защищават от назначението на " свои хора ". Стига към този момент с това слагане на " свои хора ", настоя Борисов.

" От вчерашните ограничения на държавното управление за справяне с пандемията не виждам да сме в енергийна рецесия, като цяло одобриха нашите ограничения, само че не споделят по какъв начин ще ги финансират. За един месец направиха всички наши неточности и ги надградиха ", счита някогашният министър председател.
 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР